CD-rom: Pliable Product - Plooibaar Produkt - Formowalny Produkt   Pliable Product
Formowalny Produkt
Open clip: Pliable Product 3D Print
NeuVé*
#01 installatie
#02 voorstel
#03 booklet
#04 workshops
#05 NCERT
 
Plooibaar Product    
English
  een creatief model
   
   
   
   
   

Onderzoek naar het gebruik van kleur in de openbare ruimte (met name in Polen) resulteerde in de ontwikkeling van de elementen vorm en kleur; samen met de uitleg van het bijbehorende associatieve ontstaansproces worden vormen en kleuren op de CD-rom gepresenteerd .

Afhankelijk van de aanwezige deskundigheden van de gebruiker kunnen er allerlei samenstellingen of compilaties gemaakt worden, zowel 2- als 3-dimensionaal.

Door de elementen vorm en kleur te combineren kunnen patronen, structuren en constructies door de gebruiker gegenereerd worden; door dit te doen ontstaat er inzicht in evolutieprocessen, zowel op kleine als op grote schaal.
De opgebouwde ervaring kan ook toegepast worden in de dagelijkse realiteit (van een specifieke ontwikkeling, design enz. > modelvorming)

In enig tijdsbestek kan een ontstane structuur of constructie vanuit een bepaald standpunt bekeken worden, maar wanneer het vanuit een ander perspectief belicht wordt of in een volgend moment gezien dan roepen de elementen een andere beleving op omdat ze veranderlijk zijn.

Het kenmerk van het concept is de plooibaarheid; vormen, kleuren, patronen en structuren passen zich voortdurend aan in een dynamische omgeving.

Plaats, tijd en persoonlijke interpretatie zijn hierin niet los te koppelen.

De presentatie van dit werk in India resulteerde in NeuVé*dat ontstond i.s.m. de Indiase ontwerper Nikhil Bhardwaj.
MEER workshops & design: workshop Orion College, design Orion College, Davinci College, Uitlok Den Bosch
Open overview of more projects of Leidi Haaijer

. ~~0~~*~~0~~ .
Survey of earlier projects